Når kræften kommer på besøg i familien

Hestekraften er en privat virksomhed, som tilbyder alle børn og unge i Danmark mellem 6-16 år, som selv har været kræftramt eller oplevet kræften på tæt hold, et forløb med leg, sjov, hestekræfter og en snak om hvad der virkelig fylder indvendigt.

Vi hjælper med at tømme rygsækken via øvelser med hesten, og ikke mindst den fortrolige snak. Du behøver ikke være heste menneske, og skal ikke nødvendigvis op på hesten. Men blot have lysten til at modtage støtte, kærlighed, forløsning indvendigt og finde dine styrker igennem hestens måde, at arbejde på.

Hestekraften tilbyder forløb der er over 4 gange

På disse 4 gange arbejder vi endnu dybere med følelser, styrker og ressourcer. Vi finder en masse PippiPower frem, via legende, sjove og trygge øvelser sammen med hestene.

Forløbet koster 3.3500 kr. pr barn . og varer 1,5 timer pr. gang.

Vi vægter små hold vigtigt, for at der er tid og plads til det enkelte barn/den unge. Vi skaber tryghed som er en første prioritet, og finder ind til der, hvor styrken/kraften lever i hvert enkelt af barn/ung.

Vi har også dette fantastiske forløb til dit barn/unge https://hestekraften.dk/hesteassisteret-guidning-og-terapi-boern-og-unge/

Vores vision er at give og formidle redskaber som I kan bruge i hverdagen, så barnet/den unge kan finde sin styrke og mærke sit værd.

Du tænker måske, hvad er det her for noget?

Kræften kan have mange følgesvende, og en af dem er den usynlige ven. Vi kalder ham Brutalis, for han følger efter mange i lang tid, og nogle gange i så lang tid, at den voksne og dem i omgivelserne/relationerne, glemmer at han stadig bor inde i barnet/den unge.

Der er mange der gør et kæmpe stykke arbejde for at hjælpe, vejlede og støtte, men pludselig er det hverdag igen og Brutalis er pakke lidt ned. Men angsten, frygten og alle de ord som man ikke tør sige, er måske gemt i rygsækken, eller boksen inde i barnet/unge.

Hjertet er krympet sammen og glæden er måske væk, smilet er lidt anstrengt, og glimtet i øjet er der ikke. Mor og far er stadig kede af det, kammeraterne tør ikke tale om det med den unge/barnet, men de har stadig Brutalis med hver dag. Han er nemlig tung. Vi vil i fællesskab med barnet/den unge løfte noget af Brutalis´s vægt, væk fra skuldrene, via redskaber sammen med hesten. Læs mere om hvorfor hesten bruges lige her https://hestekraften.dk/hesten/

Vi vil gerne rundt til så mange børn og unge som muligt i Danmark, og via fonds midler kan børn/unge få forløbet gratis i nogle byer.

Hiv fat i din egen KB lokalforening, og få dem til at kontakte os for at lave et forløb.

Hestekraften har hesteassisteret coach og terapeut    uddannet personale med i alle forløbene, alle  hjælpere har heste forståelse, og ved hvordan man omgås disse.

Vi lægger vægt på sikkerhed, og at forløbet foregår i sikre og trygge rammer. Har du yderligere spørgsmål, så kontakt os gerne.

Der er mulighed for at få gratis forløb hvis du er bosiddende i Tønder kommune. Det er forløb der afholdes og betales af KB lokalafdeling Tønder. Næste hold starter op 12 august 2022 på Ellum Rideklub. Kontakt os gerne hvis dit barn/unge skal med her.

Ellers tag kontakt til din lokale kræftforening der hvor du bor, da de har muligheder for at søge fondsmidler til lige netop vores forløb.