fbpx
Select Page

Børn – unge & hestekræfter

Når hjertet slår igen

VI tilbyder hesteassisteret terapi og guidning til børn og unge med psykisk sårbarhed.
Psykisk sårbarhed indbefatter stress, angst, adfærdsmæssige forstyrrelser ect. Sygdom i familien, som har udløst bekymring og mangel på troen i eget liv.

Psykisk ustabilitet gør det svært at deltage og gennemføre uddannelsesforløb og/eller fritidstilbud. Børn og unge kan gennem en længere periode med udeblivelser fra sociale begivenheder eller undervisning, have svært ved at komme tilbage og indgå i de normgivende fællesskaber.
Det kan være svært for de unge at sætte ord på de følelser, de står med og hvorfor de ikke føler sig kompetente til at være en del af andre unges hverdag.
Gennem hesteassisteret terapi/guidning, finder den unge selv frem til egne styrker og kompetencer, der skal øge den unges selvværd og selvtillid. Forløbet er tænkt som en overgangsfase, hvor den unge i rolige, kompetente og kompetencegivende omgivelser, bliver rustet til (igen) at indgå i uddannelses- og fritidstilbud.

 

Forløbet består af praktisk arbejde omkring hestene, hvor vi er ude i naturen og på ridebanen. Her får vi sat ord på nogle af de mange følelser vi har indeni, via øvelser sammen med hestene. Sanseleg, vejrtræknings øvelser og at gøre det at tale højt om følelser til en god ting, og at alle følelser er rigtige.

Det er ikke vigtigt at have kendskab til heste, men blot lysten til at møde dem.

Samværet med hestene sænker vores stressniveau, inspirerer os og gør os mere opmærksomme på vores omgivelser. Læs lige her  Hvad hesten kan

Sammen med hesten skabes et roligt, tillidsfuldt og trygt rum til at dele de tanker som fylder hos barnet/unge og som begrænser deres færden ud i livet.

Vores sessioner laves for at styrke den enkelte til at turde sætte ord på og italesætte egne udfordringer,  og skabe forbindelse mellem krop og sind.

Med hjælp fra hestens særlige egenskaber, nemlig i at spejle de menneskelige følelser, støtter det barnet/unge til at opleve, at de har masser atf styrker og ressourcer, er kompetente til at tage ansvar, træffe nye valg og finde ro og glæde ved at være lige præcis som de er.

 

Lige meget hvilke udfordringer der måtte være, kan vi sammensætte et forløb der passer til jeres behov.

 

OM FORLØBET

Ved os møder du uddannede hesteassisteret terapeuter, som guider, støtter, hepper og hjælper dig igennem øvelserne. Vi skal ikke ride, men alt muligt andet med hestene.

Prisen Lige nu er:

Forløb på 4 gange/sessioner 3200 kr 

Forløb på 6 gange/sessioner 4500 kr

Ved tilkøb af yderligere sessioner i forbindelse med igangværende forløb, koster disse 775 kr. pr. gang.

Book en gratis forsamtale her.

Ved yderligere spørgsmål er det også muligt at kontakte Hestekraften via mail.

Hestekraften@outlook.dk

Vi samarbejder gerne med kommunen, hvis dette er et behov.

.

 

 

 

Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg godt.

– Pippi Langstrømpe